Горещи новини

Учебникът и телефонът – ръка за ръка в СУ „Бр. Каназиреви“

-9:53-Razloginfo.com
Открит урок по химия и опазване на околната среда и информационни технологии се проведе в СУ „Бр. Каназиреви“.
Често чуваме упреци за вредата на телефоните върху здравето на подрастващите, за негативното им влияние върху умственото развитие на младежите и ползата от книгата, развиваща въображението, обогатяваща речевата култура на учащите, създаваща добри и социални личности.
Но какво ще се случи ако ги съчетаем с книгата?Амбицията на преподавателите Елена Тумбева (старши учител по химия) и Красимира Хаджиева (старши учител по информатика) на СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“, град Разлог да впрегнат в образованието любимите занимания на учениците доведе до реализирането на открит урок по химия и информационни технологии на тема „Белтъци“.
На мероприятието присъстваха експертът по химия и опазване на околната среда Анета Стоянова и експертът по математика и информатика – Славка Манова от РУО – Благоевград. Гости бяха преподаватели по предмета от Благоевградска област.
Датата беше 10 юни 2021г., 9в. клас, главни герои – експериментът и добавената реалност.
Химичният експеримент в часовете е мощно средство за провокиране на креативно мислене, съчетано с повишена концентрация и високо усвояване на изложения от преподавателя учебен материал. Обучението се фокусира върху учебния процес за отделния ученик, осъществяват наблюдение, правят открития и експерименти с познания от първа ръка, вместо да слушат или четат за чужд опит.
Добавената реалност е възможност в обучението на учениците да се използват мобилни приложения, с чиято помощ важни акценти от уроците оживяват, превръщат се във видео или 3D обект. За създаването на магията с мобилни устройства учениците насочват камерата, разпознава се т. нар. маркер – 2D изображениe от учебника, софтуерът за добавена реалност разчита маркера, а ученикът вижда асоциираното с него виртуално съдържание. Представете си играта Pockemon Go в час по химия – за усвояване на нови знания, за затвърждаване на наученото.
Проведеният открит урок беше занимателен и запомнящ се, създадена бе интерактивност и динамика в учебния процес, премахна се бариерата между учител и ученик, като ги направи съпричастни към дигиталния свят. Учениците имаха възможност да се докоснат до науката химия по интересен и нов начин, да анализират, да изследват, да се обучават.
Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!