Горещи новини

Утре избират ВИД кмет на Разлог

| 17:29

За утре Общинският съвет в Разлог е насрочил извънредно заседание, в което първа точка от дневния ред е избиране на временно изпълняващ длъжността кмет на Община Разлог.Това ще се случи в 16:00 часа.

Както вече е известно пълномощията на вече бившия кмет на Разлог бяха прекратени с решение на ВАС, поради установен конфликт на интереси.

Общинската избирателна комисия прекрати предсрочно пълномощията на инж. Красимир Герчев като кмет на Община Разлог с решението на върховния орган. Решението е вече на страницата на ОИК Разлог и можете да го видите тук.

Ето как се произнесе Избирателната комисия в Разлог:

ОИК действа при обвързана компетентност и при установен конфликт на интереси от съда с влязъл в сила съдебен акт, следва да приложи разпоредбата на чл.42 ал.1, т.11 от ЗМСМА, като прекрати предсрочно пълномощията на кмета. Комисията счита, че молбата за отмяна на влязло в сила решение не спира изпълнението на вече влязлото в сила решение на ВАС за наличие на установен конфликт на интереси по ЗПКОНПИ.

Предвид горното, комисията счита, че са налице предпоставките за гласуване на решение за прекратяване предсрочно правомощията на Красимир Герчев като кмет на Община Разлог.

Бившият кмет Герчев – кмет на Община Разлог, е подал скорострелно уведомление, до ОИК, с което моли да не бъде приемано решение за прекратяване на правомощията му като кмет на Община Разлог, поради обстоятелството, че е депозирал молба за отмяна на влязло в сила Решение №1023/03.02.2022г. по административно дело №7755 по описа на ВАС, шесто отделение за 2021г., ведно с извлечение /първа и последна страница/ от молбата с доказателства за постъпването й в съда.

„Подадената молба за отмяна на влязлото в сила решение на ВАС, за което ни уведомява кмета на Община Разлог инж. Красимир Герчев, няма отношение към прекратяването на правомощията му и започналата в ОИК процедура по предсрочно прекратяване на пълномощията му“, посочиха от ОИК.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!