Горещи новини

Усложнена е пътната обстановка в страната, ограничават движението по „Хемус“ в посока София

| 9:12

Временно движението по АМ „Хемус“ в посока София е ограничено за моторни превозни средства над 12 тона поради снегопочистване.Тежкотоварните автомобили изчакват на място. Трафикът се регулира от „Пътна полиция“.

Усложнена е пътната обстановка в София заради обилния снеговалеж, който започна рано тази сутрин.

178 почистващи машини и всички контролни екипи на Столичния инспекторат, на Аварийната дирекция в София са на терен. Снегорините минават приоритетно по улиците с градски транспорт.

Снощи заваля сняг и на прохода „Петрохан“. Очаква се в следващите 24 часа зимната пътна обстановка да се влоши. В района има и мъгла.

Към момента снежната покривка на прохода е съвсем малка. До часове температурите ще се понижат. Има вероятност от снегонавявания.

„Обстановката е зимна. Призовавам шофьорите да се съобразяват със съответните метеорологични условия и да карат внимателно“, каза Володя Вълов, директор на ОПУ-Монтана.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
error: Content is protected !!