Горещи новини

Условна присъда и 10 000лв. глоба за мъж, нарушил Ковид мерките след влизане през ГКПП Калотина

-13:37-Razloginfo.com

На 24.03.2021 г. подсъдимият Р.П. влязъл в България от Сърбия през ГКПП Калотина с лек автомобил. Мъжът не предоставил документ, удостоверяващ отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизането в страната изследване по метода PCR за доказване на Covid-19. Заявил, че пътува транзит за Турция, като бил длъжен да гарантира незабавното напускане на България през съответното ГКПП. Вместо това Р.П. отишъл в гр. Каблешково, област Бургас, и в гр. София.

Три дни по-късно – на 27.03.2021 г., подсъдимият пристигнал на ГКПП Златарево за излизане от страната.

С действията си подсъдимият нарушил противоепидемичните мерки, въведени със заповед на министъра на здравеопазването за ограничаване разпространението на заразната болест.Териториално отделение – Петрич при Районна прокуратура – Благоевград привлече Р.П. към наказателна отговорност за извършеното от него престъпление по чл. 355, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Мъжът се е признал за виновен и е сключил споразумение с държавното обвинение, което съдът е одобрил. Наложено му е наказание от 4 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок и 10 000 лева глоба.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!