Горещи новини

Условна присъда за полицай, взел подкуп

-10:16-Razloginfo.com

Бивш полицай получи условна присъда за искане и получаване на подкуп като длъжностно лице, съобщиха от съда във Варна.В периода от 1 юни до 5 юли миналата година 45-годишният мъж поискал от криминално проявен подкуп в размер на 2500 лева, като срещу това обещал да му предоставя информация за планирани полицейски операции. На 5 юли м. г. подсъдимият приел 550 лева от криминално проявения, за да му предостави служебна информация.

По време на разпоредителното заседание, бившият полицейски служител поиска съкратено съдебно следствие, като призна вината си и всички факти и обстоятелства в обвинителния акт. От пресслужбата на съда припомнят, че при тази процедура, законът предвижда намаляване на размера на наложеното наказание „лишаване от свобода“ с една трета.

За извършеното престъпление Окръжният съд наложи на подсъдимия наказание „лишаване от свобода“ за четири години, което намали с една трета и определи присъда от две години и осем месеца, чието изтърпяване се отлага с три години изпитателен срок. Мъжът ще трябва да плати и глоба в размер на 2500 лева.

Съдът лиши бившия полицай и от възможността да заема длъжност в структурите на МВР за срок от три години.

Присъдата може да бъде протестирана или обжалвана пред Апелативния съд във Варна.

Източник: dartsnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!