Горещи новини

Урсула фон дер Лайен: Трябва да сме готови за пълно спиране на руския газ

| 18:24

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предупреди, че ЕС трябва да се подготви за по-нататъшно прекъсване на доставките на газ, дори за пълно спиране на доставките от Русия.Според нея до края на следващата седмица ЕК ще представи извънреден план за сигурност на енергийните доставки, който ще помогне за пренасочване на газовите потоци в рамките на ЕС към „местата, където те са най-необходими“.

„Трябва да осигурим европейска солидарност и да защитим единния пазар (на ЕС), както и веригите за доставки на промишлеността“, каза Фон дер Лайен.

По време на чешкото председателство на ЕС ще бъдат предприети стъпки за следвоенното възстановяване на Украйна.

Фон дер Лайен обяви, че ще свика конференция на високо равнище по този въпрос след септември, заедно с Германия като настоящ ръководител на Г-7.

„Никога досега не сме се справяли с такова колосално предизвикателство, свързано с възстановяването. Затова се нуждаем от всяка възможна помощ“, каза тя.

Украйна заяви, че разходите за изграждане на опустошената от войната страна са най-малко 750 млрд. долара.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!