Горещи новини

УНИЦЕФ: Положението на децата в Украйна се влошава всяка минута

| 14:48

Изпълнителния директор на УНИЦЕФ Катрин Ръсел призова за прекратяване на конфликта за извършване на спешни хуманитарни действия в Украйна. От организацията са отрили и дарителска сметка в помощ на децата, които са пострадали от конфликта.„Ситуацията за децата, попаднали в конфликта в Украйна, се влошава с всяка минута. Получаваме съобщения за болници, училища, водоснабдителни и санитарни съоръжения и домове за сираци под обстрел. Взривните оръжия в населените места и експлозивните останки от военните действия са реална и настояща опасност за децата в Украйна.

Деца са убивани. Деца са ранявани. И децата са дълбоко травмирани от насилието навсякъде около тях. „Апелираме за прекратяване на продължаващите военни действия в Украйна. Такова прекратяване би позволило хуманитарната помощ да достигне до хората след пет дни интензивни въздушни удари и ожесточени наземни боеве в цялата страна. Това също така ще позволи на семействата в най-тежко засегнатите райони да вземат храна и вода, да потърсят медицинска помощ или да напуснат в търсене на безопасност.

Ние подновяваме нашия призив към всички страни да защитават цивилните и цивилната инфраструктура – и да спазват всички правни и морални задължения, за да пазят децата далеч от огневата линията.

Трябва да защитим всички деца в Украйна. Сега. Те се нуждаят от мир.”

На 28.02.2022 г. УНИЦЕФ в България стартира извънредна фондонабирателна кампания за предоставянето на спешна хуманитарна помощ на децата и семействата в Украйна. Кампанията е част от глобалния апел на УНИЦЕФ. Как може да направите дарение:

  • Онлайн с банкова карта на https://dari.unicef.bg/ukrainа
  • По банков път на сметката на УНИЦЕФ България с IBAN: BG34RZBB91551065034919, основание: УКРАЙНА
  • С еднократно дарение на стойност 5 лв. чрез изпращане на SMS с текст UKRAINA на 1021.

Източник: trafficnews.bg

 

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!