Горещи новини

УНИЦЕФ отбелязва своята 75-а годишнина

| 10:02

Вече 75 години Детският фонд на ООН работи непрестанно за правата на всяко дете по света – което и да е то и където и да живее.От основаването си през 1946 г. след Втората световна война УНИЦЕФ е на терен при хуманитарни кризи, въоръжени конфликти и природни бедствия в подкрепа на милиони деца. Организацията работи отдадено в над 190 страни и територии, за да спасява детски животи, да защитава правата на децата и да помогне за тяхното по-добро бъдеще.

В България по повод годишнината тази вечер логото на организацията ще бъде прожектирано върху сградата на Националния дворец на културата. В рамките на инициативите за 75-ата годишнина на УНИЦЕФ тази година се проведе и второто издание на националния младежки конкурс за дигитални рисунки под надслов „Заедно в изкуството за по-добро бъдеще – Да изградим наново света на децата“.

„Днес светът е изправен пред множество кризи – пандемията от COVID-19, климатичните промени, социалните и икономически предизвикателства, нарастващата бедност и неравенство. Те влияят на всички, но засягат най-силно най-уязвимите деца, което прави работата ни още по-отговорна и необходима“, допълни тя.

Допълнителна информация ще намерите в прикачения файл. Копирайт на снимките е отразен в името на файловете.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!