Горещи новини

Унгарците ни взеха на присмех: Семейна почивка не може да организирате, камо ли мач

-10:55-Razloginfo.com

Унгарският президент Виктор Орбан много вероятно ще се появи на празния национален стадион в София, за да подкрепи националите на Унгария, които при победа над България се класират на европейско.За това е било намекнато на една от малкото срещи, на които е присъствал и представител на гостите.

Орбан по принцип има такива навици. През юли 2018 година се появи на двубоя на „Лудогорец“ с „Ференцварош“ от предварителния кръг на Шампионската лига. Кацна с частен самолет във Варна, стигна до стадиона и веднага след успеха на своите си тръгна обратно.

В крайна сметка, двубоят на националите с Унгария бе върнат на Националния стадион „Васил Левски“, след като и кметът на Кърджали Ерол Мюмюн се извъртя около 23,30 часа и във фейсбук поиска да има публика на двубоя. В крайна сметка първо унгарците обявиха, че мачът е обратно в София, след което и БФС потвърди новината. Базира се на ново становище на СДВР, че при затворени врата ще успее да опази реда в града. От централата обаче се заядоха и с общината в Пловдив, че всичко е станало по нейна вина.

Разбира се, строителят на стадион „Христо Ботев“ веднага отвърна, като написа за „седмокласници“, явно визирайки Георги Иванов-Гонзо.

Най-много за смях пред цяла Европа обаче ни направиха от унгарската федерация.

„Тази сутрин УЕФА уведоми унгарската федерация, че по искане на българската асоциация мачът от квалификациите за европейско първенство в четвъртък ще се проведе при закрити врата в София. Срещата започва от 19 часа местно време.

Организацията на важния за унгарския национален отбор мач доведе до безпрецедентна ситуация в международния футбол. По искане на българската федерация УЕФА смени мястото на мача за пръв път миналата седмица, а за втори път днес и разпореди двубоят да се проведе при закрити врата. Важно е да се подчертае, че според правилата УЕФА има право да вземе такова решение при извънредна ситуация, като например риск за сигурността, а гостуващата асоциация няма право да наложи вето върху подобно решение. Знаейки горното, унгарската федерация се опита да действа по спортен начин миналата седмица и въпреки че главно заради феновете на унгарския национален отбор не беше съгласна с късната смяна на мястото и особено със затварянето на трибуните, тя прие решението по принуда и не коментира публично събитията“, започна официалната позиция на унгарците, които я публикуваха на сайта си, преди още БФС да реагира и да обяви решението.

„Сега обаче, когато няколко дни преди мача настъпи пълен хаос по отношение на мястото, трябва ясно да се каже: Това, което сдружението организатор направи през последните седмици, е безпрецедентно, напълно неоправдано и неспортсменско. Не можете да организирате дори семейна почивка, камо ли международен футболен мач със сериозни залози, включващ много хора и интересуващ милиони. Българската асоциация постави в невъзможна ситуация както УЕФА, така и унгарската асоциация: възползвайки се от факта, че и двете организации имат предвид спортното майсторство и се стремят класирането да се решава на терена.

Въз основа на правилата ситуацията е ясна: ако националният отбор на Унгария не пътува до определеното място, той ще загуби мача, без да играе, което очевидно е неприемлива опция за всички унгарци. Затова унгарската асоциация се адаптира към решението. Унгарският тим ще замине за София утре, а в четвъртък с подкрепата на феновете, която се усеща отдалеч, ще направи всичко възможно, за да извоюва място на европейското първенство“, завършва позицията на гостите.

Дори премиерът академик Николай Денков си позволи да коментира цирка с мача.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!