Горещи новини

Украйна се готви за тежка зима

| 15:57

Украинското правителство обеща да създаде подслони с отопление и вода за нуждаещите се хора.Това става на фона на задаващата се сурова зима и продължаващите руски удари по енергийната инфраструктура на Украйна.

Ще бъдат изградени специални „центрове на непобедимостта“ в страната, които ще предоставят безплатно електричество, отопление, вода, интернет, мобилни телефонни връзки и лекарства, обяви президентът Зеленски.

Кметът на Киев Виталий Кличко предупреди, че предстои тежка зима за украинската столица заради щетите, нанесени на енергийната инфраструктура на Украйна от руските удари. По думите му това е най-лошата зима от Втората световна война.

„Сигурен съм, че като си помагаме, всички заедно ще успеем да изкараме тази зима. Енергийните компании и общинските служители продължават ремонтните дейности по електропреносната мрежа. Ние също продължаваме да подготвяме отговори на възможни нови терористични атаки от нашите противници срещу енергийната мрежа. От тази вечер се извършват само планови прекъсвания в 16 области и в Киев. Но трябва да разберем, че при скокове на потреблението са възможни и аварийни изключвания“, каза украинският президент.

Източник: novinite.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!