Горещи новини

Украйна остана без дизел

| 15:40

Министърът на аграрната политика и храните на Украйна Николай Солски заяви, че в страната се наблюдава изостряне на недостига на дизелово гориво, необходимо за фермерите в страната.„В края на април – началото на май, ситуацията с дизеловото гориво в Украйна се влоши. Сега положението е по-зле, отколкото преди няколко седмици“, каза Солски в ефира на „Украйна 24“, цитиран от РИА Новости. По думите му, „пазарът не е бил готов да внесе дизел от Полша или Румъния в такъв голям обем“, след спиране на доставките от Русия и Беларус.

Министърът уточни, че „няма необходимия брой цистерни, няма капацитети за претоварване и други неща“, което „оставя своя отпечатък и води до дефицит на гориво“.

Министърът отбеляза още, коментирайки оплакванията на фермерите за недостига на дизел, че в началото на април самите те „не са бързали да купуват“ гориво, когато е имало достатъчно, а сега взимат всичко, което е налично, което утежнява дефицита.

По думите на министъра, украинското правителство смята да реши проблема с дефицита на гориво в следващите няколко седмици, но само ако ситуацията на фронта е стабилна и инфраструктура свързана с преноса на гориво се поддържа в сегашното си състояние.

По-рано зам.-министърът на финансите на Украйна Александър Кава коментира, че Европейският съюз все още не доставя на Украйна достатъчни количества гориво. Така че е почти невъзможно в страната да са зареди личен автомобил – „трябва да се редите с часове на опашка за бензин, а дизелово гориво в повечето региони просто няма“.

Източник: bnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!