Горещи новини

Украйна: Европа ни казваше, че Русия няма да посмее да ни нападне

| 11:21

Украинските власти не знаеха точната дата на началото на пълномащабната война на Руската федерация срещу Украйна и затова не информираха населението за това. Това каза в интервю за Fakty.ua Михайло Подоляк, съветник към украинското президентство.„Какво точно трябваше да кажем, ако никой не знае датата на офанзивата? Всъщност тази истерия, че Русия неизбежно ще атакува, започна през октомври. Датата на възможна офанзива беше посочена петнадесет или двадесет пъти. Разбира се, никой не знаеше, че ще бъдем атакувани на 24 февруари“, обясни Подоляк. По думите му конкретна дата за нахлуването не е посочена и от чуждите разузнавателни служби.

„Разузнаването на нашите партньори също не назова конкретни дати, очаквани посоки и мащаби на ударите. А европейските държави като цяло категорично настояваха, че няма да има война, че Русия, според тях, е твърде замесена в бизнес с тях и определено няма да отиде на мащабна атака срещу Украйна. От една страна, имаше предупреждения от нашите партньори, американци и британци, че Русия може да атакува Украйна, от друга страна, нямаше конкретика“, добави Подоляк.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!