Горещи новини

Украинските ПВО свалиха свой изтребител над Киев

| 15:34

Факелът в нощното небе над Киев – това е украински изтребител, свален от своето ПВО, разказа за РИА Новости източник в Министерство на отбраната на Русия.По-рано президентът на Украйна Зеленски заяви, че са бомбардирани жилищни квартали на града, „както през 1941 г.“.

Военният източник отбеляза, че появата  на ярък факел в нощното небе на 25 февруари над украинската столица и последващото му падане над жилищна сграда има съвсем различно обяснение.

„Снощи над Киев е изпълнявал задача по въздушно патрулиране изтребител Су-27 на украинските ВВС. По погрешка една украинска зенитно-ракетна установка, дислоцирана до Киев, го е идентифицирала като цел и го е атакувала с ракети.“

В тази връзка, добави събеседникът, аналогията с Великата отечествена война на Зеленски, „правейки за последните години всичко за героизацията на украинските нацисти“, действително има“.

„Но не с 1941 г., а с ноември 1943 г. – освобождението на Киев от Червената армия от немско-фашистките окупатори“, допълни той.

Министерство на отбраната подчерта, че Въоръжените сили на Русия не нанасят никакви ракетни, авиационни или артилерийски удари по украинските градове: високоточните средства извеждат от строя военната инфраструктура, гражданското население с нищо не е застрашено.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!