Горещи новини

Украинските бежанци по морето са заблудили властите за намеренията си

| 18:27

Нежеланието на избягалите от войната украински бежанци да бъдат развозвани из страната с влакове, видимо ядоса на Държавната агенция за бежанците. Новата председателка Марияна Тошева обвини украинци, че заради тях държавата „хаби“ ресурс.„При направените анкети сред 45 хил. души, 80% заявиха, че ще имат нужда от подслон. Това бих го сравнила с фалшив сигнал до телефон 112. Държавата хаби човешки и финансов ресурс“, заяви Тошева.

Всичко беше планирано и подготвено до последния детайл, ситуацията се променяше до последния момент, обяви председателят на Агенцията за бежанците.

Информация за намеренията на бежанците от Украйна е събрана чрез анкета. Над 40 хил. от тях са попълнили въпросника.

Тя се закани, че най-накрая, ако се наложи, украинските бежанци ще бъдат настанени в центъра за мигранти в Елхово.

„Може да се окаже, че бежанския център в Елхово – това е едно контейнерно селище, което може да побере до 1700 човека, може да е един необходим ресурс. Ако се наложи по различни причини най-вече капризи на украинците, могат да бъдат настанени там. Добре, заповядайте там настаняваме всички мигранти! Какъв е проблемът да бъдете настанени, дали си от Украйна или си от Афганистан”, възмути се председателят на ДАБ.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!