Горещи новини

Украинските бежанци искат да останат по хотелите на морето, но не искат да работят

| 14:48

„Колкото са притеснени украинците, толкова са притеснени и хотелиерите, защото не знаят къде ще преместят украинците, които пребивават в нашите хотелски бази. Ситуацията е крайно неясна. От една страна хотелите, които очакват гости или вече са посрещнали първите такива, ще настояват на 31 май да бъде освободена хотелската им база, защото за тях започва летният сезон.Хотелите от западната зона, хотелите в планината, от своя страна биха желали тази програма да бъде удължена, защото те нямат крайни договори, солидна подготовка и обезпеченост от гледна точка на заетост“, заяви Елена Иванова от Съюза на собствениците на хотели в Слънчев бряг за „България сутрин“ по Bulgaria On Air. По думите й украинците искат да останат, но не искат да работят.

„Срещаме отказ при желанието ни да ги наемем на работа“, изтъкна тя. „Колегите от източната зона на Слънчев бряг не отказват резервации и за мен това е изключително неразумно – да откажем резервации за летния сезон, който тепърва предстои. Това са очаквани гости, за които се подготвяме цяла зима по сключени от предходната година договори“, посочи Елена Иванова пред Bulgaria ON AIR.

Нейното мнение е, че ако помощта продължи, ще има хотели, които ще откликнат и ще оставят настанените украинци при тях. „Не е разумно хотелите да се разделят на части – за украинците и туристите, защото туристите не очакват да попаднат в бежански лагер и това ще създаде дискомфорт на тези, които идват на почивка“, заключи Иванова.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!