Горещи новини

Украинец от Киев: Чакаме на опашка, за да получим калашници

-20:07-Razloginfo.com

Над 18 000 автомата, предимно „Калашников“, са раздадени на мирните граждани, а подразделенията на Военното окръжие в Киев са препълнени. Хората стоят на опашка, за да получат оръжие и да защитават Украйна.



Това разказа заМарица” 44-годишният украинец Сергей Глушко, регионален мениджър по продажби, който живее в предградията на Киев. Сергей и неговият приятел също се наредили вчера на опашка  след призива към гражданите за мобилизация.

Никой не ни задължава, това е наше решение, за да отстояваме независимата Украйна, подчерта Сергей.

„В мирното време, за да получиш оръжие, трябваше първо да минеш през медицински преглед и да представиш документ, беше строго. Сега, когато стрелят включително по детските градини, автомат  получаваш без всякакви условия“, описва мъжът. И продължава: „Взрив се разнесе от летището тази сутрин в 9 часа и всеки път, когато започват да вият сирени, който иска, се крие в близкото бомбоубежище.  Украинските войски пазят населението в Киев и в районите около столицата, за да не се превземат от руската армия“

Градският транспорт вчера беше безплатен, но е нередовен, разказва още Сергей. Много от хората не работят, а властите предупреждават без необходимост да не се излиза навън. Магазините са отворени, но рафтовете са полупразни. За да се улесни снабдяването с хранителните стоки, е отменен ДДС.

Сергей Глушко е категоричен, че няма изтезания и насилие над руснаците. При нас има много руснаци, те са със същите права като нас, аз самият, както разбирате, говоря с вас на руски език, всичко останало са лъжи и манипулации, подчерта в телефонен разговор с репортера мъжът.

Никой никого не реже и не убива. Тиражират се измислици за неонацистка хунта и бандеровци, за да послужат като коз за агресията от страна на Русия, твърди Сергей.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!