Горещи новини

Ужасни действия, които са законни в някои държави

-17:45-Razloginfo.com

Не е тайна, че светът не винаги е приятно място, но повечето от нас вероятно не знаят в пълна степен някои от ужасните актове, които се практикуват и днес.В действителност всяко от тези ужасяващи действия е законно, дори и сега, в различни части на света. И не става дума за неизвестни, разкъсвани от войни кътчета на картата. Може да се изненадате от това, което хората могат да правят безнаказано в някои страни.

Канибализъм

Канибализмът е технически легален в САЩ и няколко други страни, включително Германия и Обединеното кралство. Въпреки това, за да се отдаде на апетита си към човешка плът, един канибал първо трябва да намери труп за трапезата си, имайки предвид, че убийството е незаконно.

През 2001 г. Армин Мейвес от Германия търсил доброволна жертва чрез уебсайт за фетиши, посветен на канибализма. След като се срещнали, Мейвес убил мъжа и разфасовал и замразил месото му, за да го консумира по-късно. Арестуван, Мейвес бил признат за виновен в убийството.

Друг вероятен случай на канибализъм е на Хосе Салвадор Алваренга, 36-годишен, който попаднал в буря със своя колега моряк Езекиел Кордоба, оцелял в морето повече от година. Кордоба, на 22 години, не бил толкова голям късметлия. Неспособен да издържи на суровите птици и кръвта на костенурки, съставляващи ежедневното меню на мъжете, Кордоба умира, след което той уж станал следващото блюдо на Алваренга. Семейството на Кордоба съди Алваренга за 1 милион долара „за изяждане на техния роднина“.

Некрофилия

Извършването на сексуални актове върху мъртвите или некрофилията вероятно ще се стори на повечето хора като ужасяващо, но в някои щати на САЩ това не е незаконно. Още през 2015 г. „изневярата, содомията, богохулството и показването на албинос на публично място срещу заплащане“ били незаконни в Масачузетс. Некрофилията не била. Депутатът Аарон Вега, 45-годишен, се надявал да промени това. Той прокарал законопроект, който забранява секса с мъртвите. Предлаганият от него законопроект може да е вдъхновен от случай, при който трима мъже-грабители били арестувани за изравяне на труп на жена. Мотивът им, както признали в полицията, бил да правят секс с мъртвото тяло на жената.

Зоофилия

В рамките на последните шест години Дания, Швеция и няколко американски щати са забранили зоофилията или секса между хора и животни. В някои други страни актът остава легален. В Германия „еротичните зоофили“ се грижат за причудливия фетиш, въпреки че интимните отношения между хора и животни не са ограничени до едни „бардаци на зоофили“. Стопанин станал подозрителен, когато овцете му започнали да избягват човешки контакт, затова той инсталирал камери. Били заснети мъже, които пресичали имотите му, за да правят секс със стадото му. Тази практиката е легална в Унгария, Финландия, Мексико и щатите Невада, Ню Хемпшир, Ню Мексико, Охайо, Тексас, Вермонт, Западна Вирджиния и Уайоминг. В Алабама от 2014 г. законодателството било на път да забрани акта, но губернаторът му наложил вето.

Кръвосмешение

Въпреки че сексът между братя и сестри е забранен в повечето страни, той е декриминализиран във Франция, Испания и Португалия. Законите при тези нации забраняват наказателното преследване на родители, баби и дядовци, братя и сестри, при условие че са пълнолетни и са съгласни с деянието. Декриминализацията на кръвосмешението се обсъжда и в Румъния.  „Не всичко, което е аморално, трябва да бъде незаконно“, заявява Валериан Чокли, юридически експерт в Министерството на правосъдието в Румъния. В САЩ кръвосмешението е против закона във всички 50 щата и Вашингтон, окръг Колумбия, но някои щати не санкционират престъплението .

Осакатяване на женските гениталии

Осакатяването на половите органи при жените, определено като частично или пълно изрязване или отстраняване на външни женски гениталии, се извършва при много момичета на възраст между четири и 14 години. Не само, че процедурата е без медицинска полза, но може и да причини множество сериозни хронични усложнения. Въпреки че това е незаконно в Австралия, Канада, САЩ, девет европейски нации и 18 африкански страни, тя се практикува широко в 28 африкански държави и няколко азиатски страни. Счита се, че около 140 милиона жени са преминали през подобно осакатяване, а повече от три милиона момичета и жени се подлагат на процедурата всяка година.

Най-често срещаната форма на осакатяване, отстраняването на клитора, често без анестезия, се извършва „в широка зона от Червено море до Атлантическото крайбрежие“. Инфибулацията води до отстраняване на клитора и външните гениталии, а “кървящите сурови ръбове на големите устни се придържат с шипове или други закрепващи устройства”, което позволява развитието на съединителна тъкан, запечатваща влагалищния вход. Тази ужасна процедура най-често се извършва в Судан, Сомалия, Северна Кения, части от Етиопия, нагоре и надолу по бреговете на Червено море, части от Мали и околните райони.

Изнасилване

В Индия на съпруга е позволено да изнасилва жена си. Съдия от Делхи постановява, че законите срещу принудителния секс не се прилагат при брака. Случай, в който съдията гледал, бил на 21-годишна жена, която твърдяла, че е подписала документи за брак, след като била дрогирана. След това, докато била в нетрезво състояние, тя била принудена да прави секс със своя „съпруг“. Било установено, че случаят е нереален и има „липса на доказателства“, но съдията постановил, че въпреки употребата на насилие, сексът не представлява изнасилване и нейният „съпруг“ не е виновен за никакво престъпление. Брачното изнасилване е законно и в Афганистан, Китай, Пакистан, Саудитска Арабия и на други места. През 2016 г. индийското законодателство предложило да се уточни, че „бракът не трябва да се счита за неотменимо съгласие за сексуален акт“, но промяната в законите за сексуално насилие на нацията е отхвърлена.

Кастрация

В някои ситуации Калифорния, Флорида, Джорджия, Луизиана, Монтана, Орегон, Тексас и Уисконсин позволяват наказанието на сексуалните престъпници чрез химическа или хирургическа кастрация. При химическа кастрация нарушителите получават изкуствен женски хормон, който намалява тестостерона до нива „преди пубертета“. В Калифорния такова третиране се прилага за рецидивисти, а в Луизиана това е условие за намалена или условна присъда. В Калифорния, Джорджия, Луизиана, Монтана и Уисконсин законите за кастрация се прилагат само в случай на сексуални престъпления срещу непълнолетни. В Тексас рецидивистите могат да изберат хирургична кастрация, а в Калифорния и Луизиана нарушителите могат да предпочетат хирургическа кастрация, а не химическа обработка. Към 2013 г. Естония, Молдова, Полша, Русия и Южна Корея бяха сред държавите, които позволяват химическа или хирургическа кастрация на сексуални престъпници.

Телесно наказание

Телесно наказание се постановява от съда и се прилага публично с помощта на бастуни, бич от 9 ленти, каиши, тамариндски пръчки или камшици. Ударите на тези инструменти обикновено се нанасят по голия гръб или дупето. Обикновено наказанието е тежко, често причинява дълбоко натъртване на плътта и множество разкъсвания на мускулите, възстановяването на които отнема дни, седмици или месеци.

Телесните наказания са законни в Бахамските острови, Ботсвана, Бруней, Доминика, някои общности в Еквадор, Гвиана, провинция Ачех, Индонезия, Иран, Малайзия, Нигерия, Пакистан, Катар, Сейнт Винсент и Гренадини, Саудитска Арабия, Сиера Леоне , Сингапур, Судан, Свазиленд, Танзания, Тонга, Тринидад и Тобаго, Тувалу, Обединените арабски емирства, Йемен и Зимбабве.

Известен случай на съдебно наказание, свързан с американски гражданин, се случи, когато Майкъл П. Фей, тогава 19-годишен, бил налаган с пръчки в Сингапур заради вандализъм. Според Фей, който получил четири удара от ратанов бастун с дебелина 1,3 сантиметра (0,5 инча) на 5 май 1994 г, инструментът „оставил три тъмнокафяви белега на дясното му седалище и четири линии, всяка около половин инч широка, на лявото. Служителите на затвора го чули да вика: „Умирам!“ след първия удар, въпреки че не си спомня да е казвал подобно нещо. Първоначално Фей е осъден на четири месеца затвор и шест удара с бастун, но броят на ударите е намален на два. Фей каза, че наказанието му е продължило около минута, след което е бил в състояние да ходи. Той не можел да седне удобно няколко дни, а от раните си изпитвал болка пет дни, след което започнали да отшумяват.

Убийство с камъни

Ислямският наказателен кодекс предвижда начина на наказание убийство с камъни или умилостивяване. Мъжете се заравят в пясъка до кръста, жените – малко над гърдите. След това група палачи убива жертвата с камъни. Онези от осъдените, които успяват да се измъкнат от дупките, в които са заровени, могат да бъдат освободени, но за жените е много по-трудно да извършат такъв подвиг, защото са заровени по-дълбоко от мъжете. За да се гарантира, че изпълнението не е нито твърде кратко, нито твърде дълго, законът също така определя размера на камъните, които ще бъдат използвани. Днес камъните като средство за съдебно наказание продължават да се използват в Иран, части от Нигерия, Пакистан, Судан и Обединените арабски емирства.

Робство

Въпреки 13-ата поправка на конституцията на САЩ, която премахва робството в страната, то все още се практикува в САЩ, благодарение на така наречената наказателна клауза на поправката. Въз основа на Северозападната наредба от 1787 г., клаузата позволява на всеки, който е „надлежно осъден“ за престъпление, да бъде подложен на принудителна работа като „роб на държавата“. Изключението от премахването на робството отразява вярата, че упоритата работа е от съществено значение за моралната реабилитация. Година след Гражданската война клаузата за наказание била използвана като оправдание за продажбата на чернокож в робство, след като бил признат за виновен за кражба в Мериленд. Скитничеството също може да доведе до същото „наказание“.

И до днес робството остава законно в САЩ, „стига да е в съответствие с наказателна присъда и ако е ограничено до принудителен некомпенсиран труд“. Когато щатите осъзнават потенциала, наказателната клауза трябвало да превърне затворническите системи в предприятия за производство на пари, използвайки принудителен труд за производство на „затворнически продукти“, много от тях започнали да прилагат наказателната клауза. Въпреки тестовете в съдилищата, клаузата е приета като конституционна и поне 37 щата са направили законно корпорациите да налагат трудов затвор в държавните затвори.

Източник: iskamdaznam.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!