Горещи новини

Удължават учебната година с 2 седмици за учениците от 1 до 6 клас?

-15:18-Razloginfo.com

С две седмици ще бъде удължена учебната година за учениците от 1 до 6 клас, съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев.

„Училищата могат да изберат при преминаването онлайн от понеделник да занимават децата с проектни дейности, а ученето да отложат за юни.“

Той допълни, че се обмисля да се разшири учебната година по линия на проектните седмици.“В момента имаме регламентирана такава проекта седмица за учениците от 1. до 3. клас. Ако училищата решат следващите седмици да провеждат дейности по интереси и проектни дейности, всякакъв тип занимания в електронна среда, да отложат учебните седмици за юни месец. За 1. и 6. клас имаме две седмици маневреност през юни месец”, обясни министър Вълчев.

Вижте мерките и компенсациите:

Той изрази надежда, че ситуацията ще се подобри и ще позволи връщане на присъственото обучение. За голяма част от учениците в начален етап това ще бъдат първите 3 седмици, които ще бъдат с обучение в електронна среда.

Източник: E79 News

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!