Горещи новини

Търсят се близо 5 000 преброители и контрольори

| 11:04

За предстоящото преброяване на населението и сградния фонд са необходими около 30 000 преброители и контрольори, а към момента недостигът е от около 5000 души, съобщи във Варна зам.-председателят на НСИ Диана Янчева.

Кампанията за набиране на преброители и контрольори е до 10 юни.

Най-голям е недостигът на желаещи за големите градове. Например, във Варна са необходими около 2000 души, а недостигът е около 400-450.

Янчева коментира, че страната е разделена на 40 000 преброителни участъка и 9500 контролни района.При предишното преброяване преди 10 години електронно са се преброили 42 процента от населението. Очакванията са през тази година това да направят повече от 60 %.

Електронно преброяване ще е възможно само от IP-адреси на територията на страната. В преброяването участват всички български граждани или чужденци, обичайно пребиваващи у нас.

Електронното преброяване ще се проведе от 7 до 17 септември. От 18 септември до 3 октомври преброителите ще го извършват на терен и ще събират кодовете на тези, които са се включили електронно в проучването.

Изследване е изключително важно, защото ще формира политиките за следващите 10 години.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!