Горещи новини

Търговци на горива са на ръба заради високите цени и минимални печалби

| 17:57

Цена над 3,50 лева за литър и фалити в бранша, това прогнозират търговци на гориво. Секторът е на ръба заради високите цени и минимални печалби.Заради войната в Украйна пазарите на петрол са непредвидими, а цените ще продължават да растат, казаха за bTV търговци на гориво.

Собственици на бензиностанции съкращават персонал и теглят кредити, за да оцелеят при близо 50% спад в оборотите. Те поискаха от държавата да свали акциза, който в момента е 64 стотинки на литър дизелово гориво.

„От порядъка на 3,50-3,60 лв. е нормално да се стигне, в момента цената е много ниска. Както знаете, за цяла Европа ние работим с най-малки маржове. Не знам дали някой си дава сметка, че няма фирма да работи с 0,01% печалба, нали разбирате, че всичко е за сметка на търговците на горива. Няма фирма, която да издържи в близките 5-6 месеца на този абсурд, говорим за фалити и след няколко месеца ще очакваме много фалити“, заяви Стефан Христов, собственик на бензиностанции.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!