Горещи новини

Туроператори: Българите вече влизат в Турция с лична карта

| 21:37

Турция вече пуска българските туристи с лични карти, обявиха туроператори, цитирани от TravelNews. „Автобусът ни мина границата на ГКПП Капъкуле и Капитан Андреево с лични карти. Проверката става много бързо, като властите само предоставят лист, на който пише, че може да останете до 90 дни в страната“, заяви Радослава Белеганска, управител на туристическа агенция.Според нея мярката ще доведе до увеличаване на българските туристи в южната ни съседка. Официално: Българите ще могат да влизат в Турция само с лична карта Преди два дни турски медии съобщиха, че българските граждани ще могат да влизат и пребивават до три месеца в Турция без задгранични паспорти, а само с лични карти.

Това се случва след издаден и обнародван декрет на президента Реджеп Тайип Ердоган, който бе обнародван в Държавен вестник. Българското външно министерство разпространи новината, където се уточнява, че така се въвежда възможността граждани, които притежават лични карти, издадени от Република България, да пътуват безвизово до Република Турция 90 дни в рамките на всеки 180-дневен период, с цел туризъм или транзит.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!