Горещи новини

Туристи на остров Миконос масово напускат заради полицейския час

-9:39-Razloginfo.com

Туристите на остров Миконос бяха сюрпризирани от петчасов нощен полицейски час и забрана за музика. Властите въведоха ограничителни мерки, за да се овладее разпространението на короновируса на острова.

Най-скъпият и най-популярен гръцки остров Миконос замлъкна. Под пълна забрана е музиката в заведенията, вечерният час от 1 часа след полунощ опразни улиците. Туристите масово напускат острова, спряха и резервациите, заведенията са почти празни, съобщават работещите в туристическия сектор на острова.

Собствениците на нощни заведения – барове и дискотеки, обвиняват правителството в „безотговорност“.От опозиционната „Сириза“ направиха изявление с твърдение, че правителството и конкретно премиерът Мицотакис няма стратегия за овладяване на кризи.Мерките остават в сила до 26-и юли, ако случаите на коронавирус не паднат значително.
Властите обвиняват предимно младите туристи, които не спазват дистанция и не носят маски в заведенията.

Полицията получи информация, че в частни вили, яхти и кораби се организират нощни партита, въпреки забраната. От органите на реда са пуснали дронове, за да следят движението на туристите. Предвижда се глоба от 50 хиляди евро за нарушения.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!