Горещи новини

Туристическият бизнес в Сандански и Банско заплашва с протести

-9:57-Razloginfo.com

Туристическият бизнес в Сандански и Банско заплашва с протести. Причината – изискването за задължителен PCR тест на всички гръцки граждани, които влизат у нас, включително и ваксинираните. По-строгите мерки са в сила от вторник, а от тогава почти всички резервации на гръцки туристи у нас са отменени.Ваксиниран или не, всеки гръцки гражданин, който влиза в страната ни, трябва да представи и отрицателен PCR тест, направен през последните 48 часа, иначе остава 10 дни под карантина. Заради затегнатите противоепидемични мерки по границата, гръцките туристи масово анулират резервациите си в хотелите в югозападна България.

Заради новото изискване, един хотел в центъра на Сандански този уикенд ще остане празен. Всички резервации, направени от гръцки туристи, са отменени.

“Започна поредица от анулации. Тази събота трябваше да имаме две гръцки групи, които анулираха. В понеделник предстои още една група, която със сигурност ще бъде анулирана”, ракзаза собственичката на хотела Карамфилка Христова пред БНТ.

От Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в южния град изпратиха отворено писмо до президента, премиера и някои от служебните министри, в което настояват за преразглеждане на изискването за PCR тест за гръцките граждани.

“Притесненията са ни, че всички резервации, които с много усилия възстановихме на гръцкия пазар, знаете, Сандански е доста популярна дестинация за гръцките туристи, сега специално за коледните и новогодишни празници ще ни отпаднат и наистина анулациите валят. Искаме да работим, нищо друго не искаме”, заяви Георги Кунчев, зам.-председател на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански.

Същия проблем имат и в Банско – гърците масово се отказват да почиват и там, а хотелиерите вече заплашиха с протестни действия. След спешна среща при служебния министър на туризма Стела Балтова, от бизнеса са получили уверение, че изискването за PCR тест за ваксинираните гръцки туристи, ще бъде обсъдено отново в следващите дни.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!