Горещи новини

Тръмп: САЩ рискува да повтори съдбата на СССР! Байдън позволи на Путин войната

| 19:36

Съединените щати рискуват да повторят съдбата на Съветския съюз, основната заплаха за Америка сега идва отвътре. Това мнение изрази бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, който произнесе реч във Вашингтон във вторник.„И така, къде ще свърши това? Това вероятно няма да свърши, защото въпреки огромните външни опасности, най-голямата заплаха за нас, като дадена страна, си остават нездравите и зли хора вътре“, каза предишният американски лидер, коментирайки продължаващите опити за разчистване на политически сметки с неговите опоненти в лицето на лидерите на Демократическата партия.

Тръмп, който е републиканец, посочи демократката Нанси Пелоси като една от тези фигури, застрашаващи САЩ като цяло. Тя заема поста говорител на Камарата на представителите на Конгреса – третият по важност в американската държавна йерархия.

В тази връзка бившият президент на САЩ обеща да продължи да се занимава с политическа дейност. „Правя това за Америка. Защото, ако не го направя, нашата нация е обречена да стане още една Венецуела или друг Съветски съюз. Ние се движим в тази посока. Или да се превърнем в Куба в много голям мащаб, където всичко е загубено и няма надежда“, каза Тръмп.

Според него Съединените щати при сегашния президент демократ Джо Байдън са загубили всички онези външнополитически и вътрешнополитически постижения и предимства, които предишната администрация е предоставила.

„Ние вече не сме независими или доминиращи в енергетиката, както бяхме само преди две години. Ние сме страна, която моли за петрол от Венецуела, Саудитска Арабия и много други. Джо Байдън казва: „Моля, моля, моля, помогнете ни“. И ние имаме повече течно злато под краката си, отколкото всяка друга нация в света. Ние сме нация, която е погълната от „Зеления нов курс“ на радикалните леви кръгове Но всеки знае, че Зеленият нов курс ще доведе до унищожаването на страната ни. Ние сме нацията, която остави след себе си в Афганистан, мъртви войници, американски граждани и най-доброто военно оборудване в света на стойност 85 милиарда долара“, каза Тръмп.

Освен това, според него, Съединените щати при Байдън „позволиха на Русия“ да отприщи конфликт в Украйна и ситуацията „само ще се влошава“. „Това никога нямаше да се случи, ако бях ваш върховен главнокомандващ. А Китай и Тайван са следващите“, убеден е Тръмп.

Източник: novinite.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!