Горещи новини

Тръгва ваксинацията срещу COVID – 19 в Пиринско, доставка е транспортирана и за болницата в Разлог

-12:21-Razloginfo.com

Днес започва ваксинацията в Благоевградска област. В момента налични са 200 ваксини. Те се разпределят измежду болниците в областта.

Снимката е илюстративна

Точно в 10.00 часа днес в Регионална здравна инспекция – Благоевград пристигнаха представители на четирите Многопрофилни болници в Благоевград, Гоце Делчев, Разлог и Сандански – Петрич, както и представители на Центъра за спешна медицинска помощ.

Полицейското присъствие бе засилено, а предаването на ваксините от РЗИ към болниците и Спешния център бе осъществено чрез приемо – предавателни протоколи.

Първият, който ще се ваксинира в Благоевград, ще е директорът на МБАЛ д-р Огнян Митев, а след това ще бъдат имунизирани медицинските лица, които предварително са заявили желание да бъдат ваксинирани.Пред журналисти д-р Веселка Мончева, директор на дирекция „Надзор на заразните болести“ каза, че общо са получили 40 флакона, което означава 200 дози.

„Много са желаещите, които искат да си поставят ваксини. След 15 януари 2021 г. чакаме още ваксини, тогава ще започне и масовата имунизация. Всеки си взе определените дози в хладилни чанти. До следобед трябва да започне ваксинацията, тъй като ваксината е годна до 30 декември“, допълни тя.

Д-р Мончева коментира, че също ще се ваксинира, но това ще се случи януари, когато се очаква следващата партида от ваксини. „До края на годината няма да получаваме повече ваксини“, отбеляза тя.

А иначе заболелите от коронавирус в област Благоевград намаляват. Днес има само един нов случай. По думите на д-р Мончева, мерките действат, а хората са се научили да спазват противоепидемичните мерки.

Източник: E79 News

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!