Горещи новини

Три свлачища на АМ „Струма“, заради едното строителството е спряло преди година и половина

-15:19-Razloginfo.com

Три свлачища са се активирали на автомагистграла „Струма“, в участъка между Благоевград и Симитли, който се изгражда в момента. Заради едното от тях строителството е спряло преди година и половина. На проверка в района беше заместник -министърът на регионалното развитие Иван Шишков.Голямото свлачище е непосредствено след моста при кръговото кръстовище , което свързва магистралата с главен път Е-79 край Благоевград. На две места са се активирали свлачища и след новия тунел „Железница“, който ще бъде завършен през април идната година, каза Иван Шишков:

„Останах изключително неприятно изненадан. На две от местата по АМ „Струма“ има свлачища, като на едното място заради това свлачище е спряло строителството преди година и половина. Това са проблеми, които очевидно доста време са замитани“.

Заместник- министърът на регионалното развитие заяви, че започва спешно обследване и проектиране за укрепването на свлачищата. В останалите участъци строителството на АМ „ Струма“ върви интензивно, каза Иван Шишков, но призна, че няма окончателно решение за трасето в Кресненското дефиле, тъй като се чака становището на МОСВ:

„Очакваме след решението на МОСВ това нещо наистина да се реши и да се знае реално какво ще се прави, за да може да се завърши АМ „Струма““.

За протестната готовност утре на фирмите от пътностроителния бранш, заместник-министър Шишков заяви:

„Те са абсолютно прави. Въпросът е, че някой във времето им е обещал да строят и после някак си ще им бъде платено. Ние търсим да не е „някак си“, търсим да е законово“.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

2 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!