Горещи новини

Триумф за малките биатлонисти на Банско купа „Мазе“ в Чепеларе

| 18:16

Снимка: Baryakov photo

Момчетата и момичетата от Клуб по биатлон „Банско 2019“ взеха участие в надпреварата за купа „Мазе“ по летен биатлон, която се проведе за първи път в гр. Чепеларе на 16 и 17 септември.Отличната подготовка в летния сезон донесе на възпитаниците на клуба по биатлон на Банско общо 3 златни, 4 сребърни и 2 бронзови медала в двата състезателни дни.
В дисциплините „Спринт“ и „Индивидуално“ момичетата и момчетата на Банско почти не дадоха шанс на останалите претенденти в надпреварата за класиране в челната десетка. Второ място и сребърен медал в „Спринта“ и награда за шесто място в индивидуалния старт спечели Валентина Дурчова. С бронзов медал за трето място в „Спринта“ и триумф на върха със златен медал във втората състезателна дисциплина се окичи Лъчезара Попдимитрова. Сияна Парапунова записа четвърто място в „Спринта“, а в индивидуалния старт се класира на пето място. Съотборничката им Никол Габерова в „Спринта“ се нареди на пето място, а в индивидуалният старт, само с една точка разлика се класира на четвърто място. В „Спринта“ Симона Денинска се класира на седмо място, а индивидуалният старт и донесе трето място и бронзов медал. Габриела Попдимитрова успя да запише класиране в топ 10 в първия състезателен ден, заемайки девето място. Божидара Дурчова допълни триумфа на момичетата с десето място в „Спринта“ и осмо място в индивидуалния старт.
Момчетата също не отстъпиха на конкуренцията, като още в първия състезателен ден Иван Котирков спечели златен медал в „Спринта“, следван от Димитър Керанджиев с второ място, който пък победи в индивидуалния старт. Класиране в топ десет в групата записаха и: Лео Трайков – пето място на „Спринт“, пето място за Иван Кадев в индивидуалния старт, шесто място в „Спринта“ за Тимофей Тюнеев. На Емил Юлев „Спринта“ донесе осмото място, а в индивидуалния старт той успя да смали разликата и се класира шести. Матей Арнаудов също допълни точки за отбора в челната десетка, като се нареди на девето място в индивидуалния старт.
При момчетата младша възраст състезателят Георги Котирков спечели второ място и в двете дисциплини, добавяйки още 2 сребърни медала за отбора на Банско.
За младите надежди на клуб по биатлон „Банско 2019“ надпреварата продължава с Държавно първенство на рубежа в Троян от 6 до 8 октомври.
Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!