Горещи новини

Трима мъже задържаха крадец, спасиха 87-годишна баба

-15:04-Razloginfo.com

Трима пловдивчани „арестуваха“ 42-годишен обирджия, нападнал старица на ул. „Авксентий Велешки“ в града под тепетата.Случката е от 29 юни, а днес прокуратурата е внесла обвинител акт спрямо задържания.Минути след 20 часа в конкретния ден, 87-годишната баба вървяла по централната улица.  Тя носела на рамото си дамска чанта, в която имало 1655 лева. Изневиделица изскочил обирджията и я нападнал в гръб. Ударил я, за да я повали на земята. Тя паднала на тротоара, след което той издърпал дамската чанта и избягал. Това се разиграло пред очите на шофьор, който видял бутането на жената и отнемането на чантата й. Той спрял колата и подгонил криминалния тип, като към него се присъединили още двама минувачи. Тримата мъже го задържали и го охранявали до пристигането на полицейски екипи. Отнетата чанта с парите била върната на възрастната пловдивчанка.

По делото е била назначена съдебномедицинска експертиза, която е установила, че при падането жената е получила счупване на бедрена кост.

Спрямо обирджията е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. За престъплението, в което е обвинен, законът предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 5 до 15 години.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!