Горещи новини

Трагедия! Мълния уби състезател по планинско бягане до границата с България

| 17:22

Мълния е поразила състезатели по планинско бягане в Гърция, като един е загинал, а друг е тежко пострадал.Състезанието по планинско бягане в планината Фалакро е започнало снощи в 19 часа в района на Драма.

55 състезатели от цялата страна е трябвало да изминат разстояние от 36,7 километра за 12 часа, като преминат през шестте най-високи върха на Фалакро.

Около 4 ч сутринта времето рязко се влошило със силен дъжд и много светкавици. Част от състезателите се отказали, но други, които са решили, че са близо до финала продължили.

Паднала гръмотевица е убила на място 55-годишен мъж, предава 24 часа. Друг, на 56 г., който е бил близо до него е получил тежки изгаряния по гърдите, ръцете и други части на тялото. До тях било и момиче, което е леко пострадало, но в силен шок.

Веднага е започна операция по спасяването им, която е била много тежка, защото  хората са били близо до върха на планината, на трудно място с доста неблагоприятни метеорологични условия. Участвали са 14 пожарникари с 5 автомобила. Повикан е и хеликоптер, за да се транспортират до болницата в Кавала.

Планината Фалакро се намира в Северна Гърция до границата с България. Малка част от ниското северно разклонение е на българска територия, южно от гоцеделчевското село Беслен.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!