Горещи новини

Трагедията с „Титан“ станала на 500 метра от носа на Титаник

-9:36-Razloginfo.com

След дни на отчаяно издирване в Атлантическия океан от американската брегова охрана потвърдиха, че катастрофална имплозия е отнела живота на всички на борда на подводницата „Титан“. Малко след като е изгубен сигналът с батискафа от военноморските сили на Съединените щати са засекли звук, наподобяващ имплозия.Разследването на причините за инцидента предстои. Край потъналия Титаник са открити 5 отломки от подводницата.Сред тях са част от опашката на батискафа и рамката, върху която се поставя апаратът при транспортиране или за закрепване към морското дъно.

Трагедията е станала на около 200 метра от носа на Титаник на дълбочина 3800 метра. Налягането там е 4 хиляди тона на квадратен метър.Издирването на други отломки продължава. От бреговата охрана не потвърдиха дали е възможно откриването на телата на загиналите.

Корабите, които участваха в спасителната операция, поетапно ще напускат района.

„Дистанционно управляем апарат откри опашния конус на батискафа „Титан“ приблизително на 500 метра от носа на Титаник. Впоследствие бяха открити и други отломки. След консултация с експерти от обединеното командване беше установено, че отломките съответстват на катастрофалната загуба на налягане“, заяви Джон Могър от бреговата охрана на САЩ.

Семейството на британски милиардер, загинал след катастрофалната имплозия на батискафа „Титан“, отдаде почит на на своя „всеотдаен баща“.

Хеймиш Хардинг беше описан като „водач, вдъхновение, опора и жива легенда“ след като вчера беше съобщена новината за смъртта му.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!