Горещи новини

Том Круз върна своите Златни глобуси

-10:58-Razloginfo.com

Холивуският ас Том Круз вече не е притежател на статуетки „Златен глобус”. Това стана ясно, след като звездата изпрати по пощата до Асоциацията, присъдените му през годините от нея отличия. Круз е поредният артист, който предприема мерки, свързани с обвиненията в дискриминация.

Преди дни стрийминг гигантът Netflix, както и актьорите Марк Ръфало и Скарлет Йохансон обявиха, че ще бойкотират Златните глобуси. Екранната Черна вдовица обвини Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд и в сексизъм. Преди това наградите бяха обвинени и в расизъм. В причина за това се превърна фактът, че няма нито един цветнокож член в организацията.

Том Круз е първият артист, взел крайното решение да върне своите статуетки, но според престижното издание Deadline вероятно няма да е единственият. Той е носител на три приза „Златен глобус”: две за най-добър актьор – в „Джери Магуайър” (1996) и „Роден на 4 юли” (1989), както и една за поддържаща роля в „Магнолия” (1999).Не само холивудските звезди обаче бойкотират Асоциацията. Наградите загубиха и своя телевизионен дом в лицето на NBC. Каналът, който излъчва церемонията от 1958 г., няма да предава на живо отличниците през 2022 г. „Промяна с такъв магнитуд изисква време и усилия и ние вярваме силно, че Асоциацията има нужда от време да я направи, както трябва. Затова NBC няма да излъчва Златните глобуси през 2022″, заявиха от телевизията в официално изявление. Въпреки разграничението си от наградите, те дават заявка, че при наличие на промяна, те ще се завърнат в живота на Глобусите още през 2023 г.

Това не е първият път, в който NBC отказва да излъчва наградите. Това се случва и в периода между 1968 и 1974 г. Поводът тогава отново е скандал, свързан с начина, по който Асоциацията решава своите победители.

Източник: dartsnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!