Горещи новини

Токов удар уби мъж и жена на 28

| 16:07

28-годишни мъж и жена, живеещи на семейни начала в монтанското село Расово, загинаха от токов удар вследствие на неправомерно присъединяване към електрическата мрежа, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.Около 12.50 ч. вчера в полицията в Лом е получен сигнал за възникнал инцидент с пострадали хора в къща в село Расово. На място веднага са изпратени екипи на полицейския участък в Медковец и Спешна помощ.

Униформените открили в обособено като баня помещение в лятната кухня на имота двамата наематели – мъж и жена, на 28 г., от село Расово и село Ковачица, живеещи на семейни начала. По дланите на загиналите са намерени видими следи от токов удар и изгаряния.

Дежурна оперативна група с участието на екип на електроразпределителни мрежи на енергийно дружество е извършила оглед. Установено е, че електрозахранването на имота е било прекъснато, както и че с цел да се подаде електричество към дома е било извършено неправомерно присъединяване. В резултат на това са променени фазата и нулата на електрическата веригата, което от своя страна е довело до протичане на електричество по корпуса на бойлера и душ батерията.

Телата на са транспортирани за аутопсия в МБАЛ-Монтана. По случая е образувано досъдебно производство.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!