Горещи новини

Това са 10-те най-популярни коли в Русия

-12:52-Razloginfo.com

Руското автомобилно издание autonews.ru публикува списък с 10-те най-популярни коли в Русия през изминалия месец август и както вероятно очаквате, голяма част от тях се сглобяват от АвтоВАЗ. Преди да ви кажем кои са те, можете ли да познаете в коментарите колко от тях са Lada и кои позиции заемат в класацията.Ако сте заложили на челните места, то със сигурност сте прави, тъй като през изминалия месец, Lada Granta е най-популярният автомобил продаван в Русия. От седана са продадени точно 11 580 бройки.

Това са 10-те най-популярни коли в Русия - 2

На второ място се подрежда друг модел на Lada, добил широка популярност и в България през годините. Става въпрос за всъдехода Niva, който се нарежда в челните позиции с 2327 успешни сделки.

Това са 10-те най-популярни коли в Русия - 3

Тройката се допълва от още един модел на Lada – Vesta, която е достигнала до 2221 нови собственици през месец август. Едва ли за някого е изненада, че първите три позиции се държат от Lada, но ще ви подскажем, че в челната десетка ще открием още един модел на руснаците.

Това са 10-те най-популярни коли в Русия - 4

Четвъртото място е за Haval и компактният кросоувър Jolion. Моделът се продава и в Европа, а в Русия е най-достъпния модел на китайската луксозна марка. Geely се нарежда на петото място с модела Coolray, който е непознат за европейския пазар, но също като Jolion е в класа на компактните кросоувъри. Тук продажбите са съответно 1921 и 1035 броя.

Това са 10-те най-популярни коли в Русия - 5

Седанът Kia Rio може да се похвали с 1015 успешни сделки и да затвърди мястото си като един от най-популярните модели на руския пазар, изключвайки местните производители. Последната Lada в класацията е Largus, позната още като Logan MCV в Европа. Моделът е продаден 928 пъти през месец август.

Това са 10-те най-популярни коли в Русия - 6

Hyundai Creta и Kia Seltos заемат осмо и девето място със съответно 796 и 688 продажби. Двата модела са почти идентични по технологии и задвижване с разлики във външния вид.

Това са 10-те най-популярни коли в Русия - 7

Класацията се затваря от УАЗ и моделът Patriot, който също се е доказал като един от популярните всъдеходи, които руснаците обичат да използват, както за придвижване в града, така и за шофиране по по-тежки местности.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!