Горещи новини

Това е най-добрия алкохол за големите жеги

| 15:51

Безалкохолните напитки утоляват жаждата в горещините по-добре от алкохола и не вредят на организма, но ако човек реши да пие алкохолна напитка, за предпочитане е да избере бяло сухо вино, което в топло време е добре да се разреди с вода наполовина и да се добави лимон, каза Евгений Брун, главен психиатър-нарколог към руското Министерство на здравеопазването.Според него всеки алкохол вреди, тъй като етанолът натоварва допълнително черния дроб и сърдечносъдовата система, но сухото бяло вино е най-малко вредно.

„И не става дума за алкохолния компонент, тъй като той е един и същ както за лекото сухо бяло вино, така и за водката. По същество ефектът зависи от дозата – колкото повече алкохол пием, толкова повече вреди нанасяме на организма си. А що се отнася до допълнителните различни съставки – вино, бира, спиртни напитки – най-леката и най-малко вредна напитка е сухото бяло вино. Ако е горещо, по-добре е да го разредите наполовина с вода, да добавите лимон, това е чудесен начин да утолите жаждата, да понесете по-лесно горещината, да компенсирате водния баланс, а освен това съдържа всякакви микроелементи, така че попълва и солевия баланс“, каза Брун.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!