Горещи новини

Тихомир Иванов е на финал в скока на височина на Евро 2022

| 10:32

Тихомир Иванов се класира за финала в скока на височина на европейското първенство по лека атлетика в Мюнхен.Българинът направи три опита в квалификацията, които му бяха достатъчни да си осигури място сред най-добрите 12. Той преодоля от първи опит 2.12 м, 2.17 м и 2.21 м. До квалификационната норма от 2.28 метра изобщо не се стигна, след като финалистите се оформиха на 2.21 м.

Напред продължава и олимпийският шампион Джанмарко Тамбери (Италия), а от финала отпадна украинецът Богдан Бондаренко, който приключи с 2.17 м.

Финалът е на уте, 18 август, от 21:08 часа българско време.

А спринтът на 100 м при жените предложи много емоции. След силни финални метри титлата спечели представителката на домакините Джина Люкенкемпер – 10.99 секунди (.984). Тя изпревари само с 5 хилядни от секундата световната шампионка на 60 метра в зала от тази зима Муджинга Кабунджи (Швейцария) – 10.99 (.989).

След финала Люкенкемпер падна с висока скорост на пистата и коляното й започна да кърви, като се наложи намеса и на медицинския екип.

За бронза се пребори Дарил Нийта (Великобритания) с 11.00 секунди.

А олимпийският шампион на 100 метра от Токио 2020 Ламонт Джейкъбс прибави в колекцията си и европейската титла в дисциплината. Италианецът, който беше измъчван от контузия, заради която се оттегли от световното първенство в Юджийн, спечели златото в Мюнхен с изравнен рекорд на шампионатите – 9.95 секунди. Той държи рекорда на Европа с 9.80 секунди.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!