Горещи новини

Тийнейджър иска 50 000 долара, за да спре да следи Илон Мъск

| 17:10

По-рано тази седмица 19-годишният Джак Суини си спечели интернет слава, когато Protocol публикува история за един от неговите ботове в Twitter. Студентът поддържа ElonJet – тракер, който туитва, когато частният самолет на Илон Мъск излита и каца.Суини има няколко други такива бота, които използват публично достъпни данни за въздушния трафик, за да следят частните самолети на знаменитости като Бил Гейтс и Джеф Безос. Въпреки това, със 180 000 последователи, акаунтът на ElonJet е най-известното творение на Суини. И именно тази популярност привлече не друг, а изпълнителният директор на SpaceX и Tesla.

Миналата есен предприемачът се свърза със Суини относно ElonJet. „Можеш ли да спреш това? То е риск за сигурността“, заяви той. Мъск каза на Суини, че ще му даде 5000 щ. долара, за да изтрие акаунта и да попречи на „лудите“ да разберат местонахождението му.

Суини обаче направи друго предложение. „Има ли шанс да увеличим сумата до 50 000 щ. долара? Това би било голяма подкрепа за колежа и вероятно би ми позволило да си взема кола, може би дори Model 3 на Tesla.”

Мъск заяви, че ще помисли, но двамата не са говорили оттогава. Сега тийнейджърът изглежда е загубил част от търпението си. В ново интервю за Business Insider той каза, че е решил да разкаже публично за предложението на Мъск, след като милиардерът изглежда е загубил интерес да сключи сделка.

Дали в крайна сметка ще се стигне до консенсус? Предстои да видим.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!