Горещи новини

Технологичната общност в помощ на бягащите от войната

| 11:30

Специалисти, предприемачи, бизнесмени и компании от технологичната общност у нас се обединяват с желание да помогнат на бягащите от войната в Украйна.В социалната мрежа LinkedIn се разпространява приложение за регистрация за всички желаещи да помогнат. „Ако сте в Украйна и се опитвате да се измъкнете, цялата технологична общност в България е тук, за да ви подкрепи”, написа в кратко съобщение Елина Желева, управляващ партньор и директор на Launchlabs София.

„Тук общността търси автобуси и други видове транспорт, за да вземе възможно най-много хора, вероятно от украинските гранични пунктове с Румъния. Събираме и предложения за настаняване в България”, уточнява тя.

Желаещите да се включат с помощ за бежанците от военния конфликт могат да предложат и възможности за настаняване за пристигащите. Всички, които смятат, че имат ресурси да подпомогнат кампанията – да осигурят настаняване, транспорт, правна помощ или работа – могат да се впишат в таблицата на доброволците. Търсещите помощ пък могат да се впишат в онлайн-регистър, за да се търси помощ за тяхната евакуация.

Междувременно, А1 България обяви, че ще предостави безплатни услуги в роуминг за нашите сънародници в Украйна. „Постоянният контакт с близките е изключително важен, особено в критични ситуации като тази, затова А1 временно ще направи разговорите в роуминг, кратките съобщения (SMS) и мобилният интернет безплатни за своите абонати на мобилна услуга, които в момента се намират в Украйна”, казват от компанията.

В официално съобщение А1 заяви, че в безпрецедентна ситуация като настоящата, компаниите трябва да бъдат отговорни не само с позиции, но и с реални дела. „Телекомуникационните услуги са сред най-важните в извънредни ситуации и затова компанията ги предоставя безвъзмездно на всички свои български клиенти в Украйна”, посочиха от А1.

Източник: technews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!