Горещи новини

Теснолинейката и приятели честват заедно Трети март

-14:49-Razloginfo.com

Родопската теснолинейка и верните й почитатели за седми път ще отбележат заедно Трети март с колективно пътуване до китното градче Якоруда и празнична програма. За разлика от времената преди коронавирусът да се появи в живота ни и да го преобрази необратимо, честванията няма да са в читалището в Якоруда, за да се избегне събирането на много хора в помещение.Предвидените от организаторите на проявата събития са на открито, като те коректно предупреждават, че при затягане на мерките и забрана на такъв тип мероприятия е възможно традиционният третомартенски воаяж да бъде отменен.

Ето какво гласи съобщението:

Хей, приятели! Остава по-малко от месец до най-българския празник Трети март – дата, която за приятелите на теснолинейката от близо и далече вече 6 години е повод за среща по тесните релси.
И тази година ще спазим традицията и за седми път Ви каним навръх националния празник 3-ти март да бъдем ЗАЕДНО В ТЕСНОЛИНЕЙКАТА на ежегодното пътуване до китната Якоруда. На фона на продължаващата трета година световна пандемия всички ние имаме нужда от положителни емоции и разходка сред природата.
За да не се струпваме в читалищния салон, тази година също планираме да заменим концерта на закрито с разходка до „Бръчината” – хълмчето, от което се открива красива гледка към Якоруда и снежна Рила. А на площада пак ще се повеселим с традиционно празнично българско хоро. Ще остане време и за обяд.
Вземете усмивките, знамената, българския си дух и предпазните маски, и Ви чакаме на гара Септември на 03.03.2022 г., откъде в 08:50 ч. ще отпътува влак „Родопи” за Якоруда. Може да пътувате с влак до Септември от София (в 06:20 ч.), Пловдив (в 08:00 ч.), Пазарджик (в 08:20 ч.) и други гари. Пристигаме в Якоруда към 12:00 на обяд и потегляме обратно в 15:50 ч. – вечерта в гара Септември също има връзка с влакове за София, Пазарджик и Пловдив. Билети за теснолинейката се продават във всички каси на БДЖ – достатъчно е да кажете датата (03.03.2022), маршрута (Септември-Якоруда-Септември) и влаковете (в 8:50 от Септември и обратно в 15:50 ч. от Якоруда).
БДЖ ще продава запазени места за тази дата. Когато билетите със запазени места са в продажба ние ще Ви информираме тук, дотогава не бързайте да купувате билети.
Предвид планираното запълване на времето в Якоруда с разходки на открито, при прогноза за дъждовно време или минусови температури ще отменим събитието и ще Ви предложим да пътуваме заедно до Добринище, за да не напускаме влакчето! Събитието ще бъде отменено и при въвеждане на забрана за подобни мероприятия от българските здравни власти.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!