Горещи новини

Телефонните измамници пак се активизират! Жена хвърли 3 бона през прозореца си

-16:07-Razloginfo.com

Възрастна русенка е хвърлила през терасата си 3000 лева на измамници, след като са я подлъгали да се включи в „полицейска операция“.По обяд 74-годишната жена получила телефонно позвъняване на стационарния си телефон. Тя разказала на полицията, че първо се обадила жена, която ѝ отправила заплахи. След това е имала разговор с мъж, който се представил за полицай и обяснил, че се провежда полицейска операция по задържането на измамници.

Той я уверил, че тези, които са я заплашвали, ще бъдат задържани и тя трябва да даде всички пари, които има в дома си, а те след приключване на операцията ще ѝ бъдат върнати, предаде БНТ.

По негово нареждане жената хвърлила през терасата на жилището си сумата от 3000 лева, които сложила в найлонов плик. По-късно разбрала, че е измамена и сигнализирала на тел. 112.

По случая е образувано досъдебно производство.

От полицията припомнят на гражданите да не се доверяват на непознати или на хора, които се представят за техни близки по телефона, преди да са сигурни кой се обажда. Да не дават пари или да споделят лични данни – свои или на свои близки. Ако получат обаждане с искане на суми или пък със заплахи, да не се притесняват, а да се обадят на тел. 112 или на свои роднини.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!