Горещи новини

Тези хора нямат спирка: Хванаха 30 водачи, шофирали след употреба на наркотици или алкохол

-16:58-Razloginfo.com

Полицията установи за ден 8 водачи, шофирали след употреба на наркотични вещества и 22-ма, карали след употреба на алкохол. Това сочат междинните резултати от специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, съобщи МВР.Оттам уточняват, че в рамките на изминалия ден от установените общо 22 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, 14 са шофирали с алкохол от 0,5 до 1,2 промила, осем – с над 1,2 промила, а други двама са отказали тестване. От установените 8, шофирали под въздействие на наркотични вещества, трима са отказали да бъдат тествани.

В хода на операцията са проверени 8107 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 9972 водачи и пътници. Съставени са 2128 фиша и 460 акта за установени административни нарушения. От МВР посочват, че акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

Само вчера при катастрофи по пътищата загинаха четирима души, други 28 бяха ранени.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!