Горещи новини

Тези хора мразят и себе си и колите си! Само за ден полицията хвана 24 пияни и 14 дрогирани зад волана

-19:19-Razloginfo.com

В рамките на изминалия ден са установени общо 24 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщи МВР. От тях 13 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 11 – с над 1,2 на 1000, трима са отказали тестване.Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 14 водачи, а седмина са отказали да бъдат тествани.

Общо 10 627 моторни превозни средства (МПС) са проверени в рамките на специализираната полицейска операция, за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 11 819 водачи и пътници. Съставени са 3036 фиша и 763 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

Двама души са загинали, а 24 са ранени при 21 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха по-рано днес от МВР. В София са станали две тежки и 32 леки пътнотранспортни произшествия с двама пострадали.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!