Горещи новини

Тези билки са незаменими за здравето и красотата на всяка жена

| 18:24

Лечебните свойства на билките са били известни още преди хилядолетия на нашите предци.Това са най-добрите лечебни растения, които са безценни за здравето и красотата на всяка жена.

1. Маточина
Наричана е още „лимонова трева“ заради приятната си миризма. Тя облекчава спазми, главоболие, световъртеж. Оказва положителен ефект и върху храносмилателната система. Използва се при нарушение на метаболизма и функциите на репродуктивната система.

2. Лайка
Лайката е богата на каротин, витамин С и глюкоза. Тя има антибактериални и противовъзпалителни свойства, премахва главоболието и успокоява нервната система. Освен това поддържа здравето и красотата на кожата.

3. Мента
В малки количества ментата действа успокояващо, но в по-високи концентрации зарежда с енергия. Тази билка нормализира храносмилането и възстановява хормоналните нива. При стрес и безпокойство чаша чай от мента може да успокои ума и да помогне да се отървете от негативните мисли.

4. Невен
Тази билка е известна със своите антибактериални свойства от древни времена. Използва се при лечение на кожни заболявания, има отлични лечебни свойства, премахва възпаления и акне. Невенът е най-полезното растение за кожата на жените, според козметолозите.

5. Коприва
Изплакването на косата с коприва ще помогне за подхранване и възстановяване на нейния блясък. Също така отварата от тази билка помага при обилна и болезнена менструация. Съдържащият се в нея витамин В подобрява състоянието на кожата.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!