Горещи новини

Теди си намери нов дом в Парка за танцуващи мечки край Белица

-16:01-Razloginfo.com

Паркът за танцуващи мечки край Белица си има нов обитател. Теди, като всички други обитатели на Парка, има нелека съдба. Мечокът е бил подложен на истинско страдание .Около три годишен, той е прекарал досегашния си живот в мизерна тясна клетка, сред бетон и ръждясали железа, даден на зоопарка в Щип от собственик, който не е можел да го гледа повече.

От 2017г. насам, той живее в ужасните условия в зоопарка в Щип, който няма лиценз за отглеждане на мечки. Проверка на екип на ЧЕТИРИ ЛАПИ на място установява, че мечокът не може да живее повече там, защото здравето му е застрашено. Дори зъбите на Теди са силно инфектирани, в следствие на годините, в които е хапал ръждясалите решетки на клетката си, борейки се за глътка свобода.Екипът на фондацията работи неуморно, за да направи спасяването му възможно. Подготвяме трансфера му от края на миналата година, но заради ситуацията с коронавируса, транспортът се е отлага на няколко пъти. Единственият начин мечето да се превози от Северна Македония до България бе през Гърция, тъй като на нашата граница няма одобрен пункт за внос на животни от Северна Македония в ЕС. Предвид налагането на пълен локдаун в Гърция от събота до края на месеца имаше опасност и този път да се отложи спасяването, но колегите решиха да рискуват и да спестят мъчителния живот на Теди в тясната зоопаркова клетка. Сега Теди ще бъде най-новият обитател на Парка за мечки край Белица, който ЧЕТИРИ ЛАПИ управлява съвместно с Fondation Brigitte Bardot.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!