Горещи новини

С условна присъда се размина 28-годишен от Разлог, съсякъл с резачка вратата на съседа и убил жестоко коня му

-9:28-Razloginfo.com

28-годишният Л. Ц. от Разлог, нахлул в дома на съседа си с резачка, повредил входната му врата и умъртвил коня му, се размина с условна присъда за срок от 7 месеца.

Мъжът е уличен за три престъпления – за противозаконно повреждане и унищожаване на чужди движими вещи, за хулиганство и противозаконно причиняване на смърт на гръбначно животно, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост. По първите две обвинения Л. Ц. е получил наказания пробация за срок от 12 месеца, а по третото – за смъртта на коня, съдът му е наложил наказание лишаване от свобода за срок от 7 месеца. Това наказание е най-тежко от трите постановени и съдът го е определил като крайно, като е отложил изпълнението му за срок от три години. Така Ц. се е разминал с ефективната присъда, но ако в изпитателния си срок извърши друго престъпление, наказанието ще бъде приведено в сила и той ще трябва да лежи в затвора ефективно.Случаят е от 2018 година, когато подсъдимият Л. Ц. заедно с брат си и чичо си, въоръжени с брадва и моторен трион, нахлули в дома на своя съсед Д. М. и се стигнало до истински екшън. Той се разиграл на улица „Изгрев“ в ромския квартал на Разлог и завършил с наранявания на някои от участниците в боя и материални щети на дома на М. На път за вкъщи обвиняемият и роднините му блъснали с автомобила си коня на М., който бил завързан за каруцата на улицата пред дома. Животното получило сериозно нараняване, но тримата пияни мъже не спрели и продължили пътя си.

Ядосан, собственикът на животното потърсил по телефона сметка на съседите си. Това ги вбесило и минути по-късно те нахлули в дома му. Обвиняемият запалил моторния трион и нарязал входната врата. М. чул шума и излязъл навън, но бил повален на земята от неканените гости. При боричкането Л. Ц. нанесъл с върха на триона множество разкъсно-контузни рани по тялото на съседа си. Мъжът успял да се измъкне и да избяга.

Обвиняемият не спрял и срязал дървената стрелка на каруцата, а след това и корема на коня, като му причинил зееща порезна рана. Малко по-късно от тежката рана и кръвозагуба животното починало.

Обвинителният акт срещу Ц. бе внесен в съда през ноември на 2020 година след повече от две години разследване по случая. Той е реабилитиран, признал е изцяло вината си и е сключил споразумение, което му е гарантирало по-леката присъда.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!