Горещи новини

С увеличаване на броя на тестваните за COVID-19 изскача скрита заболеваемост

-13:35-Razloginfo.com

С увеличаване на броя на тестваните за COVID-19 наяве излиза скрита заболеваемост. Ако новите случаи продължават да ескалират, неминуемо ще се стигне и до локдаун, което е последната мярка.Изключително важни ще са следващите дни.

Това казва заместник-министърът на здравеопазването Александър Златанов, цитиран на фейсбук страницата на МЗ.

„Следим показателите в динамика и ще вземем решението на базата на всички обективни данни – тествани, положителни, ваксинирани, хоспитализирани, капацитет на болниците, осигуреност с апаратура и медикаменти. Сега, с увеличаването на тестването, наяве излиза скритата заболеваемост. Резултатът от тестването на всички хора веднага се качва в единната информационна система. Натискът върху контролиращите органи в момента е огромен, но се пренасочва ресурс. Здравните инспекции наемат и доброволци. Имаме над 150 човека – доброволци в системата на здравния контрол. Тези хора са извън щата на РЗИ.Нови мерки няма да се налагат от днес за утре, хората трябва да са спокойни“, заявява заместник-министър Златанов.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!