Горещи новини

С празен хладилник на площада синдикатите скочиха срещу смешните доходи

| 11:32

Около празен хладилник на площада протестираха синдикатите в Благоевград вчера.„Никой не иска да работи за смешни доходи, това е само началото“, категоричен бе председателят на КНСБ Пламен Димитров.

Лидерът на синдикалната организация твърди, че протестите няма да спрат, докато не се постигне съгласие с управляващите и бизнеса за повишаване на доходите. С плакати „По-високи доходи“, „Доходи за всички, а не за малцина“,  на площад „Георги Измирлиев“ в Благоевград излязоха протестиращи здравни, културни, социални и други служители.

Те настояват управляващите да вдигнат заплатите, тъй като инфлацията „изяжда“ доходите на хората. Протестиращите настояват и за спазването на трудовите права на работещите, както и за подобряване на условията на труд.

Според лидера на КНСБ, Пламен Димитров, ако исканията на протестиращите не бъдат чути от държавния апарат, в следващите седмици ще бъдат предприети кардинални стъпки.

Източник: agencia.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!