Горещи новини

Съюзът на транспортните работници: Опашките с камиони по границите не са нещо ново

| 10:04

Напрежение и образуване на километрични опашки от тирове, прекарващи зърно на граничен пункт „Кулата-Промахон“ в последните няколко дни. Вчера дори се стигна до блокиране на пункта в посока Гърция от страна на шофьорите, изнасящи зърно.Щателните проверки, които отнемат часове, са основната причина за недоволството на шофьорите. По думите им държавата умишлено и административно се опитва да затрудни този износ, като проверки има както от митниците, така и от НАП. На всеки един камион, който излиза, се съставя протокол

Тези протоколи не са нещо ново, те се съставят от години, разбира се, не засягаха износа на зърно. Сега вече ги засягат, но най-вероятно положението е временно и може би до месец ще спре. Не е нужно да има недоволство от страна на колегите, миналия месец с такива проверки бяха засегнати строителните материали, обясни Александър Стамболийски – председател на Съюза на българските транспортни работници.

Тези опашки не са нещо ново, всичко това се прави с цел контрол на внасяните такси и данъци по поводи износа и вноса на зърно. Такива опашки има и на входа на България от румънска страна, увери Стамболийски. Контролът няма как да бъде премахнат, докато не влезем в Шенгенското пространство.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!