Горещи новини

Със самолет от София до Скопие – по-бавно и по-скъпо от пътуване с кола

| 21:22

Експеримент на БТВ показа, че пътуването София – Скопие с новооткритата от правителството на Петков самолетна линия е не само по-скъпо, но и по-бавно от това с автомобил.Два екипа на телевизията тръгнаха по едно и също време и се разбраха да се чакат в на определено място в Скопие. Оказва, че пътуващите с кола бързо минават границата и пътуват спокойно, докато другите имат 40 мин. полет но редица процедури преди изьлиатен и след кацане.

Пътуването със самолет се оскъпява още повече и от факта, че летището в РСМ се намира на 25 км от града. А в самолета освен екипа на телевизията се возят още 6-ма души. Петима от тях са чужденци – група, пътуваща от Португалия за конференция в Скопие. Шестият пасажер е българка, която е платила  100 евро за билет отиване и връщане.

Равносметката – пътуване с автомобил отнема  3 часа и половина; пътуването със самолет 4 часа.

Финансова част:

пътуване с кола 60 лв. за гориво и 4 лв. за тол такса в едната посока.

Накратко: по 32 лв. на човек, ако пътуват двама души.

пътуване със самолет 164 лв. за най-евтините самолетни билети. И още 70 лв. за таксита. Накратко: по 117 лв. на човек, ако пътуват двама души.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!