Горещи новини

Съобщават кой ви звъни по телефона с ново приложение от Гугъл

-8:29-Razloginfo.com

Съобщиха важна новина за всички, които ползват смартфони. Google е на път да въведе една от най-полезните си функции от години, като ви помогне да разберете кой ви се обажда от не познат номер.Това е идеята на приложения като Truecaller, а сега Google изглежда обмисля подобна функция за търсене на непознати номера за своето приложение Phone. В бета-версията 127.0.620688474 на приложението Google Phone има опция, наречена „Lookup“, за номера, които не са запазени в контактите ви.

Когато я изберете, се показва списък с приложения, които могат да обработват намерението „търсене в интернет“, включително приложението на Google. Изборът на приложението на Google инициира търсене на номера – задача, която преди това се извършваше ръчно чрез копиране и поставяне на номера в търсачката на Google. Целта изглежда е бързо да се идентифицират предприятия с индексирани от Google данни за контакт, които може да са ви се обадили.

Тази функция обаче може да не е толкова полезна за идентифициране на частни лица. Затова приложения като Truecaller едва ли ще бъдат засенчени от тази нова функция.

Въпреки това Truecaller и други подобни приложения биха могли потенциално да се интегрират в тази система, позволявайки на потребителите да извършват търсене в техните бази данни с едно натискане на бутон, предлагайки допълнително удобство. Съобщава се, че тази функция е налична в Япония от март и може да бъде въведена в световен мащаб през юни.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!