Горещи новини

Създадоха първото в света нискоемисионно стъкло

-17:29-Razloginfo.com

Международната система за екологични декларации (EPD) потвърди, че произведеното от компанията Saint-Gobain Glass стъкло ORAÉ има най-ниския в света въглероден отпечатък – едва 6,64 kg CO2 eq./m² (за целия цикъл на живот на стъкло 4 мм).Постижението представлява намаление с 42% в сравнение с европейския стандарт за флоатно стъкло и е следствие на забележително високото количество рециклирано стъкло и безупречни технически, качествени и естетически характеристики.

Saint-Gobain Glass интегрира ORAÉ в своето портфолио от решения, които предлагат ефективност и устойчивост, като намаляват както оперативния въглерод (от охлаждане, отопление и осветление при използване на сградата), така и въглерода, изпуснат при изграждането на фасадите на сградите.

Няколко големи компании в областта на недвижимите имоти вече избраха нискоемисионното стъкло, за да намалят въглеродния отпечатък на своите проекти. Сред тях е шведският предприемач NCC със сградата Habitat 7 в Гьотеборг, която се строи в сътрудничество с производителя на фасади Fasadglas,.

Благодарение на наличните подробни данни за околната среда, ORAÉ вече е интегрирано в Calumen – универсалния инструмент за цифрово конфигуриране на стъклопакети на Saint-Gobain. Така професионалистите в областта на строителството, независимо от нивото си на компетентност, могат да оценяват въздействието на ORAÉ върху въглеродния отпечатък на своите архитектурни проекти.

ORAÉ вече се предлага и на пазара на прозорци. Предложението е достъпно в Испания и Франция, а скоро ще стане налично и в други страни, съобщиха от производителя.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!